Det börjar med en skiss

Modulity är ett koncept som nu ligger en bit in i prototypstadiet. För drygt ett år sedan började idén växa fram, då visste jag vad produkten skulle ha för funktion, men till en början inte hur den skulle gestaltas. Det skulle kräva många timmar skissarbete och varianter på utformningar innan jag hade något att gå på, en grund-design som löste huvudsakliga problematiken. Några av de första skisserna var återvändsgränder.

Det var redan från början ett modul-tänk genom att du skulle kunna sätta samman komponenter och förändra din design, något som skulle kunna liknas med byggklossar fast för möbler. Det hade kunnat ta stopp redan här, många av skisserna begränsade dig till att bygga bara i bredd och höjdled, jag ville ha djupled också! En frustration som min envishet ändå övervann tillslut.

Jag är 3d-grafiker till yrket, och det hjälpte mig den sista biten i att få till grundutformningen. Att vara van vid att tänka tredimensionellt och även kunna bygga 3d i datorn gjorde att det hela accelererades. Nu är vi en bit på väg!